Mollie

als AAI-hond bij AAP vzw

Mollie gaat naar school!

Mollie is vanaf nu een AAI-hond!

Honden zijn fascinerende dieren. Ze slagen erin om een speciale dynamiek te creëren, en bij te dragen tot het fysieke en emotionele welzijn van kinderen. Gewoon door te zijn wie ze zijn. En dankzij AAP vzw ervaren leerlingen het positieve effect van een speelse, aaibare en knuffelbare hond.

Mollie kan op een verantwoorde manier aan de slag gaan in een klas. Zo kan ze zorgen voor een beter welbevinden in de klas, of helpen met leren lezen of rekenen. Hoe leuk is dat?!

AAI staat voor Animal Assisted Interventions.

Opgeleide vrijwilligers vormen samen met hun huisdier een AAI-team. Hun missie? Op bezoek gaan in woonzorgcentra, therapeutische centra of scholen om er samen een leuke activiteit te doen, of zich onder te dompelen in een hartverwarmende knuffelsessie. Het resultaat: stralende gezichten, gelukkige bewoners en baasjes, én blije huisdieren.

Alle baasjes die samen met hun huisdier een AAI-team vormen, hebben een doorgedreven opleiding gekregen bij AAP vzw. Daarin focussen ze niet alleen op de sociale vaardigheden en de sterktes van het dier, maar reiken ze ook de handvatten aan om op de juiste manier om te gaan met de doelgroep die ze bezoeken.

 

Wil je helpen?

Dankzij verschillende sponsors kon Mollie de opleiding tot AAI-hond volgen.
Momenteel is Mollie aan de slag op een school. Ze gaat hier wekelijks een hale dag langs om kinderen te helpen en ondersteunen bij hun schoolwerk.

Wil je dit project graag (onder)steunen? Dat kan! Klik op steun Mollie!

Steun Mollie!

Om AAI-hond te worden, moesten de baasjes van Mollie een opleiding volgen. Deze opleiding kost geld. Via de knop “Steun Mollie!” kan je Mollie steunen.